Forhold vedr. fortove/veje/stier og beplantning

  1. Fortove / Beplantning ud mod fortov

    Kommunen ejer fortove (og veje) og har pligten til at vedligeholde fundament og
    asfaltbelægning. Vi som grundejere har pligt til vinterrydning, renholdelse af fortov og rendesten resten af året (feje og fjerne ukrudt/græs) samt sørge for, at vækster fra vore haver ikke breder sig udover fortovet. Pligten til at fjerne ukrudt på fortovet omfatter også græs fra øer/bede (trafikchikaner).

Vi har også pligt til at beskære vore træer således, at der til enhver tid er en frihøjde over fortove på mindst 2,8 m og vejbane på min. 4,2 m.

Der er på alle ejendomme tinglyst, at bevoksning ud mod vejareal (vej, fortov og stier) skal stå på egen grund min. 30 cm fra skel og aldrig må vokse udover skel. Skellet befinder sig normalt bag de grå kasser (SEAS-NVE og YouSee) og lysmasterne.

 

Se mere på Holbæk kommunes hjemmeside

http://holbaek.dk/borger/teknik-og-miljoe/veje-og-stier/grundejer-forpligtigelser/

Læs tinglyst deklaration på vores hjemmeside www.hjertebjerg.com

 

Huller og skader i asfalten på veje og fortove bliver lappet, hvis de bliver indberettet. Bestyrelsen har været særdeles aktiv i forhold til kommunen, men vi beder også jer bakke op, ved at indberette huller til kommunen på kommunens hjemmeside ”Giv et Praj” eller via mobilapp’en ”Giv et praj Holbæk kommune”.
http://holbaek.dk/selvbetjening/transport-og-veje/giv-et-praj/

  1. Oversigtsforhold

På alle hjørnegrunde er der tinglyst en deklaration (servitut) om oversigtsforhold. Se vedhæftede uddrag af servitut og skitse af de moderne regler vedr. oversigtsforhold. Alle hjørnegrunde skal opfylde deklarationens krav. Hvis kommunen skal håndhæve det ved et påbud, bliver det efter de nye regler.

  1. Fælles stier

    Vi har 5 fælles stier, hvor Grundejerforeningen i henhold til tinglyst servitut på hver parcel varetager de enkelte parcellers vedligeholdelsesforpligtelse mod, at samtlige grundejere har adgang til stierne. Eksisterede servitutten ikke, ville det være de tilstødende grundejeres forpligtelse (Lov om private fællesveje og fællesstier).

    Også her gælder, at de enkelte tilstødende parceller skal sørge for at vækster fra haven ikke breder sig til stier, og at der til enhver tid er en frihøjde på 2,8 m over stier fra træer på tilstødende parceller.

Efter samtaler med kommunens jurist og sekretæren for hegnssynet er det vores begrundede holdning, at kravet om at holde beplantningen på egen grund også gælder skel til stier, da det ikke giver mening, at bevoksning ødelægger asfalten og reducerer stiens bredde. I yderste konsekvens vil det være et hegnssyn, som afgør dette spørgsmål.

  1. Beplantning ud mod fællesareal, hvor der ikke er sti

Hække og hegn ud mod fællesarealerne, hvor der ikke er stier, må gerne stå i skel. Da de er rejst af grundejeren, og ikke grundejeren og grundejerforeningen i fællesskab, er det grundejeren, som er forpligtet til at holde både hække og hegn. Selvom en hæk vender ud mod fællesarealet, skal den holdes ordentligt og beskæres, så den ikke breder sig ud over fællesarealet.

Bestyrelsen håber, I vil medvirke til at vores område fremtræder pænt også på veje, stier og fortove.

 

Vi har haft kontakt til såvel kommunens jurist, som hegnssyn og private juridiske kontakter med henblik på at tolke lov og deklaration.

Vores veje ikke er udmatrikuleret og ligger derfor på grundejerforeningens matrikel, selvom det er offentlige veje. Derfor har såvel grundejerforeningen som kommunen påtaleret.